15/05 2024

La Generalitat ofereix ajuts de 15.876 euros per a joves autònoms

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Treball, ha anunciat una nova convocatòria d'ajuts destinats a fomentar l'autoocupació entre els joves de 18 a 29 anys. Aquest programa, que compta amb un pressupost de 13 milions d'euros, té com a objectiu principal donar suport als joves emprenedors que decideixen iniciar una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes.
Amb una subvenció que arriba fins als 15.876 euros, L'objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar els joves a tirar endavant els seus projectes professionals i proporcionar-los un sou mínim durant els primers mesos d'activitat.
Una de les característiques rellevants d'aquest programa és la seva preocupació per les zones rurals i el despoblament rural. Amb una reserva de 500.000 euros per als joves amb domicili fiscal en micropobles, la Generalitat busca combatre aquesta problemàtica i fomentar l'activitat econòmica en àrees menys poblades, evitant així que la joventut marxi cap a les grans ciutats.
Com pots sol·licitar l'ajut?
Les sol·licituds per a l'ajut es poden presentar a partir d'avui, 15 de maig, fins al 15 de juliol a les 14 hores. Només es poden presentar a través dels següents canals:
• Canalempresa.gencat.cat
• Tramits.gencat.cat
Qui pot sol·licitar l'ajut?
Per poder sol·licitar l'ajut, has de complir els següents requisits:
• Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d'inici de l'activitat com a treballador autònom.
• Estar inscrit al programa de Garantia Juvenil en situació "inscrit beneficiari" el dia anterior a la data d'inici de la teva activitat com a treballador autònom.
• Haver iniciat l'activitat econòmica o professional com a treballador autònom entre el 20 de setembre de 2023 i, com a mínim, el mateix dia que presentis la sol·licitud d'aquest ajut.
• Mantenir i acreditar, amb un percentatge mínim d'ingressos, la realització de l'activitat econòmica o professional per a la qual s'ha sol·licitat l'ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps, no pots estar contractat com a treballador assalariat.
• Tenir i mantenir el domicili fiscal (i, si escau, el centre de treball) a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
• Participar durant aquest temps en accions de caràcter formatiu i/o d'assessorament que determini la convocatòria de l'ajut.
Per a més informació:
Per a més informació sobre l'ajut per a l'autoocupació de joves, pots consultar el link