10/05 2024

Xerrada d'Orientació Laboral a l'INS de Vilablareix: Estratègies per afrontar la Recerca de Feina

Ahir, la tècnica de promoció econòmica de l'Ajuntament de Vilablareix i la tècnica de suport a l'ocupació juvenil del Consell Comarcal del Gironès van visitar l'Institut de Vilablareix per a realitzar una xerrada d'orientació laboral amb els alumnes de 1r de Batxillerat. La xerrada, que s'emmarca dins de les polítiques de foment de l'ocupació juvenil que duen a terme ambdues administracions, tenia com a objectiu oferir als joves eines i estratègies per a afrontar amb èxit la recerca de feina.


Durant la sessió, les tècniques van abordar diversos aspectes rellevants per a aquells que es troben en el procés de cerca de feina, com ara la manca d'objectiu laboral o la falta d'experiència. A més, van presentar diverses estratègies per a superar aquests obstacles, com ara la importància de crear un bon currículum vitae que respongui a les demandes d'una empresa i no sigui un "jo centrisme" amb el jo soc i jo he fet , la preparació per a les entrevistes de feina o l'aprofitament dels recursos disponibles per a la recerca de feina, com ara els portals d'ocupació o les XXSS.


Un dels moments més dinàmics de la xerrada va ser la realització d'un rol playing, en què els alumnes van poder posar en pràctica els coneixements adquirits. En aquesta activitat, alguns alumnes van assumir el rol d'empresaris i van entrevistar a altres companys que buscaven feina. Aquesta activitat va permetre als joves practicar les seves habilitats per a les entrevistes de feina i rebre feedback per part de les tècniques i dels seus companys.

 

Podeu consultar la presentació en el següent link


Des de l'Ajuntament de Vilablareix i el Consell Comarcal del Gironès consideren que aquest tipus d'activitats són essencials per a ajudar els joves a preparar-se per al món laboral i a augmentar les seves possibilitats de trobar feina. Per aquest motiu, continuaran treballant conjuntament per a oferir als joves del territori els recursos i el suport que necessiten per a aconseguir els seus objectius professionals.